FAQ

Veelgestelde vragen

Ik ga reizen, vanwaar is dit vereiste?

Het land waar u naar toe reist, vereist dat u bij aankomst in het landen negatief resultaat van een COVID-19 -test bij u heeft. Elk land heeft eigen regels over de geldigheid van het certificaat en welk type COVID-19-test is goedgekeurd. Door veranderende regels kunt u het beste de actuele informatie raadplegen op: https://www.nederlandwereldwijd.nl/. Kies voor reisadvies, selecteer het land van bestemming en lees goed de specifieke spelregels bij het gedeelte over“Coronavirus”. Als u twijfelt over welke test u moet nemen; kies u dan de PCR test. Deze test wordt bijna overal geaccepteerd en komt overeen met de test die door de GGD wordt uitgevoerd. U ontvangt zonder extrakosten een Engelstalig reiscertificaat in PDF formaat via email met daarop alle noodzakelijke gegevens.

Zijn al jullie medewerkers artsen?

Bij de Teststraat XXL werkt gecertificeerd en goed opgeleid personeel. De supervisie van onze medewerkers wordt gedaan door medisch personeel, onder andere door verpleegkundig specialisten of gespecialiseerde verpleegkundigen. Daarnaast staat de teststraat XXL onder toezicht van een arts. Zo borgen wij dat uw corona test zorgvuldig en medisch verantwoord uitgevoerd wordt. Daarnaast hebben al onze medewerkers een geheimhoudingsplicht

Zijn jullie testen betrouwbaar?

Ja, onze testen zijn betrouwbaar. Care4homecare werkt namelijk uitsluitend met goedgekeurde en in Nederland gevalideerde testen . Wij werken volledig volgens de richtlijnen van het RIVM. 

Wat moet ik meenemen?

U neemt uw identiteitsbewijs mee. En u bent op de afgesproken datum en tijd bij de testlocatie Teststraat XXL. Hieronder ziet u wat wij van u nodig hebben om de test te doen en de uitslag van de test aan u door te geven:
- Een reservering op onze teststraat! U ontvangt van ons een QR-code neemt u deze mee naar de teststraat.- Paspoort/ID/Rijbewijs nummer
- E-mailadres (voor bevestiging en uitslag)
- Mobiel nummer

Leveren jullie goed personeel?

Care4homecare is een gecertificeerde ambulante kliniek en levert hoogwaardige medisch
specialistische zorg op locatie. Wij zetten daarom uitsluitend ervaren verpleegkundig
specialisten en verpleegkundigen in voor supervisie op de Teststraat XXL

Ik heb geen e-mail ontvangen?

Check eerst uw spambox. Mogelijk is de mail met de testuitslag daarin terecht gekomen. Indien dit niet het geval is, neem dan met ons contact op. In het geval u reist naar het buitenland vanaf Schiphol, kunt u dit bij de balie van uw reisorganisatie melden. Wij sturen uw uitslag in dat geval nogmaals naar uw e-mail en naar het e-mailadres van de betreffende balie.

Kan ik me laten testen op het coronavirus (COVID-19) als ik wel klachten heb?

U kunt zich ook laten testen bij de TeststraatXXL wanneer u klachten heeft waarbij u vermoedt dat deze te maken hebben meteen besmetting met het coronavirus (COVID-19). Maakt u dit bij uw reserveringaan ons bekend, zodat wij van tevoren op de hoogte zijn van uw klachten.

Kan ik me laten testen op het coronavirus (COVID-19) als ik geen klachten heb?

Ja, u kunt ook bij ons terecht wanneer u geen klachten heeft. De reden om getest te testen
kan zijn dat u bijvoorbeeld naar het buitenland wilt reizen, en daarbij een negatieve
testuitslag moet overhandigen. Let op dat u enkel naar gebieden reist die door een door het
Ministerie van Buitenlandse zaken aangeduid zijn als ‘veilig’, dat betekent een gebied metkleurcode ( ‘geel of wit’). gebied reist waarvoor een negatieve test-uitslag vereist is. Het kan
ook zijn dat u voor uw werkgever een negatieve testuitslag nodig heeft u of dat u dit nodig
heeft om bijvoorbeeld uw sport te kunnen uitoefenen.

Wat moet ik doen bij een positief testresultaat?

Heeft u zich laten testen omdat u op reis wilt gaan? Neemt u dan direct contact op met uw reisorganisatie.
Een positieve testuitslag betekent dat u drager bent van het coronavirus (COVID-19). Wij dragen uw gegevens over aan de GGD. Het is mogelijk dat zij contact met u opnemen voor bron- en contactonderzoek. Lees de actuele instructies op deze website goed door: hier

Wat moet ik doen bij een negatief testresultaat?

Goed nieuws: een negatieve uitslag betekent dat u op het moment van testen geen corona (COVID-19) heeft. Heeft u zich laten testen i.v.m. een (thuis) quarantaine periode? Houd u dan aan de aanwijzingen vanuit de overheid. Deze kunt u nog eens nalezen via onderstaande link: hier

Hoe werkt een reservering?

Via onze agenda kiest u een moment waarop u naar de teststaat kunt komen en welke test u uit wilt laten voeren. Na het kiezen van de datum en tijd moet u per persoon een aantal gegevens invoeren. Deze gegevens zijn van belang om u van een geldig (reis)certificaat te kunnen voorzien EN om in geval van een positieve testuitslag uw gegevens door te kunnen geven aan de GGD voor verder bron- en contactonderzoek. Het is van belang dat u deze gegevens goed invoert; u bent hier zelf voor verantwoordelijk. Na betaling krijgt u van ons een bevestigingsmail met daarin de door u gemaakte afspraak. U kunt op verschillende manieren bij ons betalen.

Kwaliteit

Teststraat.com werkt conform de richtlijn “Uitgangspunten voor inzet testen op COVID-19 buiten de GGD-testlocaties” die is uitgegeven door het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Dit betekent dat er een arts toezicht houdt op de werkzaamheden en resultaten, dat uitsluitend met goedgekeurde testen wordt gewerkt, dat onze medewerkers zijn getraind en voorzien van goedgekeurde beschermingsmiddelen, dat een positieve testuitslag wordt doorgegeven aan de GGD en dat gewerkt wordt volgens professionele richtlijnen zoals onder andere de Algemene hygiënerichtlijn en de WIP-richtlijn microbiologische veiligheid in diagnostische laboratoria.

Annuleren van de afspraak

Het kan voorkomen dat uw plannen wijzigen. U kunt tot 48 uur voorafgaande aan de afspraak deze kostenloos annuleren u ontvangt van ons een kortingscode voor de waarde van uw boeking.

Het wijzigen van een geboekte testafspraak

Het is mogelijk om een reeds geplande afspraak te wijzigen. Dit kan door een ander moment hiervoor te kiezen. Het is ook mogelijk om voor een andere test te kiezen. U moet dan mogelijk wel bijbetalen.

Restitutie van voucher codes

Met verschillende organisaties zijn er afspraken gemaakt voor het testen van medewerkers, klanten of relaties. Hiervoor worden voucher codes uitgereikt. Deze kunt u dan gebruiken tijdens het boekingsproces. Het is niet mogelijk om achteraf gebruik te maken van een voucher code.

Ga veilig op reis en laat je testen
Test inboeken

Nog andere vragen?

Klantenservice
Je kunt ons bereiken via: info@teststraat.com